Labels

Friday, 22 June 2012

22 June 2012


motivated gila
haritu down sbb satu bulan lebih berat tak turun


back in 2010 masa berat 58kg


This is me today
69kg
boleh dah masuk baju  nikah.tapi ketat la..

ni i cite sikit pasal baju nikah ni.masa i buat baju ni berat i 69 kg.and masa baju dah siap.berat i 58kg.
i lost 10kg and baju tu kene kecik kan 2 inchi lebih kiri kanan.pingang lengan semua lah.
*
*
now berat i back to 69kg.and boleh pakai baju nie.
zip elok cuma ketat kt perut je
nmpk kan perbezaan bila kita berat 69kg masa tak workout ngn berat 69kg masa kita workout?
i hope lagi 3 mingu boleh pakai baju ni ngn selesa mcm masa kawen tu,i dont mind kalo berat i 65kg pon asalkan baju tu muat ngn selesa.kan kan??


ni pic semalam
suke lak tgk pic ni walaupon tangan besa lagi.hehehe
i will never give up!!!

Wednesday, 20 June 2012

Mr KL 2012


Ahad lepas ada comp.Mr KL and ada 5 org wakil dari 
and alhmdlh 5 org wakil gym tu menang no 1 and 2.
bangga sekejap menjadik salah sorang family xtreme hardcore gym heheh.
haritu semua member gym dapat free tshirt.tq Tuan punye gym..gheeee.
and balik dari comp kita clbrte makan kat Al-rawsha.tq skali lagi tuan punye gym heeee.

Ok jom i share sikit pic juara2 kami


Zafir 
first place


Rahmat Md delan
first place



Aliff  
second place




2nd place



2nd place


anaqi pon join hehehe


kami sekeluarge



Makan makan




Tahniah kepade semua pemenang!korang mmg rock!tahun depan giliran husband saya pulak!heeee.

Lama cuti

Hi!!!Jumaat sabtu ahad isnin saya cuti workout taktau nape takde mood and emo gila.smlm dah kembali normal.
smlm jugak i start my running buat masa ni baru dapat 2km je.run all the way.speed 8.10.12.harini nak cuba try buat 3km kalau saya mampu..heeee.come on Fina!!!

smlm kami training kaki.best rasa mcm lembik kaki tapi harini tak sakit lak kaki tu.heeee.




ni bfast pagi ni.tapi mampu makan half je dah tak lalu
i starting my lipo6 black ultra harini.
kite tgk la ape result dia in 3 weeks time.mintak2 body fat saya turun.



Friday, 15 June 2012

RECIPE : Spicy Chicken

recipe kali ni pon simple mcm hari2 sebelum nie.
i main masuk kan je ape yang ada.tapi sedap jugak.
hahahah seyesly pewasan minah nie.


Bahan-Bahan
  1. chicken breast
  2. chilli powder 
  3. chilli flakes 
  4. basil 
  5. turmeric powder
  6. onion granule
  7. garlic powder
Cara-cara
  1. Gaul semua bahan dengan chiken breast kecuali basil
  2. panas kan pan.masuk kan ayam
  3. api jgn terlalu kuat
  4. sampi dia tuka jadik golden maksud nye dah masak
  5. taburkan basil
  6. siap~!

Rest


smlm my rest day.yahoooo!!!hahaha
so g gym lepak2 jap..tungu huby training..then g NZ makan2.
biasa la mmg order ayam putih je.ape tu ayam putih.ni dia


ayam tandoori yang tak di salut dengan bende merah tu.
kire ayam ni kosong je.tapi bakar dalam belange ayam tandori tu.
if happen korang g NZ wangsa maju.try la mintak.ayam putih nie.mmg sedap,.tapi kene makan panas2 heee.
*
*
*
*
Lps siap makan semua.plan nye nak sampai rumah awal.masing2 mcm eh..baru kul 1040 yer.msti kite smpi rumah awal harini kan b.
skali tu tibe2 kat corner nak masuk rumah..huby cakap...nak layan durian?hahahaha.nak nak nak.
(me suke durian tapi max leh makan 3 ulas je sbb muak)


i makan 2 ulas pon ssh nak habis sbb besa
tapi.......................


huby makan 2 bijik...hahahahha
sempoi je.mcm takde ape yang berlaku hahaha.

Thursday, 14 June 2012

Cardio day


Hellooo Morning semua.mengikut dari p punye workout plan.smlm hari cardio
so i do 40 mins of cardio.runing.jalan.lari.jalan.total pon dalam 3.5km je.
tak dapat lagi nak catch up kawan2 buat 5km satu masa.mau tersungkur hahahaha
then crunches.
sampai rumah pon dah kul 12 seyes rasa letih gilaaaaaaaaaaa.
harini ptt rest day.tapi tuka besok la sbb alang2 jumaat leh balik keje straight ambik anaqi.bonde miss u sayang


Wednesday, 13 June 2012

Upper Body training

heloo!!smlm hari pertame i traning ikut chart yang ada kat bb.com
day 1 pon mcm best la sbb rasa body fresh gila.tapi tadi pagi bgn rasa agak lembik sikit.

Thanks to Huby.Cima.Nurrul.KM.NN.Sell.Conch.Fir semua lah kawan2 yang tak putus2
bagi semangat bila2 masa pon *takdela kerek mcm org i kenal before nie*
tq all my love,sayang kamu semua.tanpa kamu mungkin i dah kembali makan nasik lemak hari2.makan mekdi 2 bijik skali.takmooooooo.takmooooo.pls stay wif me yer.


ok this pic taken masa otw balik.dalam LRT.makan honeydew.masa ni lapa gila sampai otak rasa jem.lepas makan trs ok.heheh


and this is my workout log.
i berjaya buat semua,yeay!!
  1. Push up 2 sets 15 reps
  2. Side Lateral Raise 3kg 15rep 3 sets
  3. Dumbbell Bench press 5kg 20 reps 3 sets
  4. Bent over dumbbell triceps 3kg 20 reps 3 sets
  5. seated cable row 18 kg 20 reps 3 sets
  6. Hammer curl (machine) 9kg 13 kg 13 kg 15 reps
  7. Air Bike 30 reps 3 sets
  8. cardio.treadmill 20 mins 


poyo huhuhu


rasa mcm muka kurus sikit



mcm2 size ada hahahah

Tuesday, 12 June 2012

kaki dah sehat.jom layan leg excercise





smlm buat cardio 20 min.then sambung buat leg exercize

  1. side squats with barbell 5kg 15 reps 4 sets.
  2. Barbell lunge of a coreboard 5kg 20 reps 4 set
  3. Barbell Lunge onto a step 5kg 20 reps 4 set
  4. Leg Curl 13kg 15 reps 4 sets
  5. Leg Press 40 Kg 20 reps 4 sets
  6. Sumo Squats 10kg 20 reps 4 sets.
siap!best.legaaaaaaaaaaaaa.lama cuti!

Friday, 8 June 2012

injured la pulak

Selase lepas kaki tak bape sehat la,lutut kire ni injured.terseliuh.
so dapat la MC hari rabu.
kamis dah keje balik..tapi dah 2 hari tak g gym..seyes rasa bersalah pada diri sendiri.tak best nyeeee.
harap2 by harini dah ok la.kalo tak mmg lembik rasa badan nak start semua semula.



sharona tolong balutkan kaki hehe


ni plak beli kan stok utk kawan saye.siap dah utk di pos.heeee.

Thursday, 7 June 2012

Spicy rosemary chicken

Bahan-bahan

  1. chicken breast
  2. rosemary leave
  3. paprika
  4. black papper 
  5. Lemon Juice 
  6. onion granule
  7. garlic powder
Step
  1. Marinate  ingredient 2-7 
  2. heat kan pan korang
  3. biarkan sampai masak.
  4. done
Senang gila kan

Update Tesco Cheras






Lama rasa tak update blog ni heheh.smlm huby stock kan barang2 masak utk mingu ni.rasa nye ada lebih sikit utk mingu depan alhmdlh :)