Labels

Thursday, 10 May 2012

Brown Rice + Ayam Cili Padi + Salad

Bahan-bahan

  1. Chicken breast 1 keping
  2. cili padi ikut suka
  3. serai 1 batang
  4. bawang putih 1 bijik
  5. serbuk kunyit
  6. Limau
  7. kobis. Romaine leaf .tomato.bawang besa potong halus.
cara-cara Romaine leaf
  1. potong dada ayam kecil2
  2. gaul ngn kunyit,then masak atas kuali.(i tak pakai minyak.uols boleh je kalo nak)
  3. angkat ayam bile dah kuning (masak) 
  4. blend cili pdi bawang putih n serai tu.mix ngn air sikit.
  5. masuk kan paste cili padi tu dalam kuali..masak2 sampai dia kering.
  6. i tabur garam sikit.hihihi
  7. masuk kan balik ayam tadi.gaul sampai rata 
  8. sambil2 tu potong la tomato.kobis.bawang tu kecik2 perah air limau sikit.jadikan salad.
  9. utk masak brown rice lak.air kene lebih.let say nasik 1 cup.air 4 setengah cup.then cek la time to time
  10. dah siap!

masak mcm tu je.ayam pon akan kua kan minyak dia sendiri.sape yang tak agree cara i..i takleh buat ape2 heheh.ni cume cadangan yer.

Total cal roughly dalam : 469

No comments:

Post a Comment