Labels

Thursday, 19 April 2012

Salmon Grilled with Mint Flavour

Hello!!
Ramai pulak yang mintak i recipe si salmon ni.
so i share la yer.ada masa uols try.
bende ni makan masa dalam 15 minit je.



Bahan-Bahan
  1. Fresh salmon
  2. Lemon separuh
  3. Garlic & black pepper powder (masterfoods) setengah sudu kecik
  4. mint Leaves (satu sudu kecik)
  5. Onion Granules (Tesco Brand) suku sudu kecik
  6. Baked Bean (Heinz no salt added) saye makan 1 oz je
Cara-Cara
  1. Campur air perahan lemon separuh (lagi separuh simpan masa nak makan), Garlic & black pepper powder , mint Leave (suku dari separuh sukatan), Onion Granules dengan salmon tu
  2. sapu2 semua kat salmon tu sampai rata.sementara tu panaskan pan grill korang.
  3. pan dah panas masuk kan salmon tu.(takyah letak minyak)
  4. biar 4 minit.then pusing another side.
  5. bile salmon dah tuka mcm color salmon i (refer gamba kat atas) maksud nye dia dah masak
  6. tabur mint leave yang ada lagi suku tu,perah lemon.
  7. dah siappppp!!!
  8. bean tu panas kan je then dah boleh ngapppp.
senang kan??total cal tuk menu ni lebih kurang 344.Ingat yer,ni lebih kurang je.hehehe,slamat mencube uols!

No comments:

Post a Comment