Labels

Monday, 16 April 2012

Honey Lemon Chicken



hi first of all i bukan la nak poyo ke ape nak update recipe ape yang i makan..cume ada few peeps dok tanye mcmana nak buat.jadik i update la kat sini yer :)

Ape yang kene ada


  1. Chicken breast
  2. Honey
  3. Lemon
  4. Paprika
  5. Blackppr
  6. Garlic Powder
Cara-cara dia

  1. Potong dada ayam tu kecik2 kalau nak sekeping pon boleh (i suke kecik2 sbb leh gigit2)
  2. masuk kan honey,agak2 je
  3. Perah lemon.masuk kan blackppr,paprika,garlic powder.perap satu malam lagi kaw rasa lemon dia
  4. kalau ada oven masuk kan je dalam over.kalau takde,masak kan je atas kuali,takyah letak minyak pon ok.
  5. masak sampai kuning golden dah siap!
  6. susun la sayur2 yang uols fav.
senang gila kan?sbb tu i leh masak nie pagi n tapau g keje :)

No comments:

Post a Comment