Labels

Tuesday, 17 April 2012

Dry chili chicken & Macaroni

Recipe ni yang antara tersenang sbb pakai 4 bende je.
  1. chicken ape2 part pon boleh (potong kecik2 senang nak masak)
  2. chilli powder
  3. Lada Hitam
  4. kunyit serbuk
Cara2 dia
  1. mix kan semua tu dengan ayam.sukatan tu agak2 je.hehehe.
  2. masak dalam non stick pan.sampai jadik mcm dalam gambar ni.jgn pakai minyak,ayam akan keluarkan minyak dia sendiri.
  3. sambil tu rebus macaroni.potong sayur2 yang korang suke.raw ke steam ke.rebus ke,ikut selera
  4. taraaaaa siap!!semua ni ambik masa 15 minit je.hehehe,.Enjoy!!



bende ni boleh makan kunyah2 bile bosan kat office :)

No comments:

Post a Comment