Labels

Wednesday, 25 April 2012

Cabbage salad serve with old style chiken + salsa sauce


Nama menu bukan main.hahhaha,rupa hampeh kan?tapi rasa dia world.sedap.habis licin.
Jom i share kan recipe senang ni.btw kenape yer i pangil old style chicken?hahhaha.sbb ayam tu perap dengan kunyit n lada hitam je mcm ayam grg kite sejak dari zaman dulu.
Recipe semua dalam blog ni mmg original recipe i tau.mmg i reka sendiri ikut ape yang ada dalam fridge umah i.sorry kalau tak sedap.hahaha.sound awal2 tu.ok ok lets start with the ingredient

Bahan-bahan:-
  1. 130 grams of chicken breast.potong kecik2
  2. Cabbage potong halus2 1 cup
  3. lada hitam
  4. kunyit serbuk
  5. salsa sok yang i dah buat mlm tadik.recipe leh click sini
Cara-cara:-
  1. Perapkan ayam tu dengan kunyit n lada hitam
  2. masak atas pan grill atau non stick.takyah pakai minyak.
  3. bile dah tuka jadik golden tu maksud nye dah masak la.
  4. lepas tu campurkan ayam tu ngn kobis yang dah cuci bersih.
  5. tuang salsa sos .and ready to eat.
Total calorie utk menu ni lebih kurang 200.

2 comments:

  1. nanti nak buat... thank u for the healthy recipy.. =)

    ReplyDelete
  2. heeee cube la,senang kan.u r most welcome :)

    ReplyDelete