Labels

Friday, 30 March 2012

New Target

Masa early March dah promise ngn huby yg i akan sentiasa berdisplin utk turun kan berat badan yang amat sangat berat ni, and he gave me timelime selame 6 weeks Utk turun kan 10KG.masa tu i mcm alaaaaaaaaa boleh ke?msti tak boleh ni.tak larat.ssh la tak dapat makan sedap2.hahaha.
sebenarnye i mmg salah.time diet pon byk je bende2 sedap yang kite boleh makan.cume kite je yang taktau.
Harini genap 5 weeks i ikut huby g training.control makanan.mmg 100 % ikut cakap husband.skip gym kadang2 tu ada..biasala kan :) and i manage to get rid of 8.3KG
from77.2kg - 68.9kg
i ada 1 mingu lagi utk hilang kan 1.7kg ni.fuhhh!wish me all the best.

Lepas settle 6 weeks challenge ni nak focuskan ke 50's pulak.i will give my self another 6 weeks..Insyallah i can do it.mmg kalau ikut betul2 kata hati i target sangat nak dapat capai balik 53 kg mcm dalam gambar ni..

4 years back

cume this time nak lagi fit.with a bit muscle here n there.hahah.angan2 tak salah kan.mana tau leh jadik kenyatan sbb huby sentiasa sokong saye utk fit n ada biceps triceps & abs yang cantik.kalo dengar dia cakap tu "alaaaa sayang nak buat badan bkn ssh..kene disiplin je..kalau u dah displn then only i ajar u"
Pek!!kene setepek.hahhaa.nmpk sgt la i ni takde dspln kan?takpe takpe.this time i seyes.kite turun kan berat badan dulu then only we talk about building muscle.kang org muntah lak baca..belum kurus dah cite pasal muscle.hehehhe :) so harap2 mission 6 mingu ni tercapai la!tak saba nak pakai balik baju2 yang lama dah dalam almari tu T_T
dapat 58 dulu utk 6 mingu akan datang ni pon dah happy.nak 53kg mmg ssh laaaaaa huwaaaaa

After 6 days of Melepak! (WEEK 5)

6 hari tak pegi gym.mcm2 bende la yang buat kan i tak pegi gym tapi yang paling takleh blah tu hantu malas merasuk diri la.ape lagi.hehehe.tapi dalam 6 hari tu still jaga la ape yang d makan.ape yang i masak so takde la masalah berat naik :)
and this is my latest weight.

Alhamdulillah.lagi 16Kg to go.u can do it fina!



Bersama suami tersayang i
yes!i belum kurus lagi.ada ke maknusia yang tingi dia 155cm berat 68 kilo akan nmpk kurus?tak mungkin kan?hahhaa


me,Huby,and jigon.
jigon pon ikut 6 weeks training dgn husband i.tapi bkn utk kurus la.tapi utk gain muscle :)
nmpk dah ketulan2 itu yaaaw!


lepas 40 min treadmill.speed 5.0 incline 5 (tak larat) alasan hahaha
i sambung lak basikal lagi 15 minit dgn adik tarzan.



Running shoes i dah hancur.kne beli baru.buat masa ni pakai nike air max.okla takla berat sangat cume running shoes tu lagi ringan :)

Harini Dapat B

Nutrition Grade

Calorie Distribution

Fat - 9%
Pro - 17.9%
Carb - 66.4%
Alcohol - 0%
Other - 6.6%

Bfast:Honeydew 1 slice,Kopi Ais
Lunch:Ayam masak halia
Snack:Weet Bix
Dinner:Lom tau lagi :)

Wednesday, 28 March 2012

28 March 2011

Nutrition Grade

Calorie Distribution

Fat - 21.4%
Pro - 13.4%
Carb - 65.1%
Alcohol - 0%
Other - 0%

Yes mmg dapat A tapi harini syes gile rasa tak selera sgt2 nak makan.

Bfast: Tossed w/o dressing
Lunch : 1/2 cup of Granola

Tu je!mana cukup fina kamon...makan makan.apesal takleh makan?

Tuesday, 27 March 2012

Family

Sunday ritu agak free so huby cakap jom la kite jalan.hahahaha
i suke je bab jalan nie.sure dapat pau satu bende ke dua bende.hahaha.
hasil dari itu saye dapat 3 helai baju + 1 sua ketat.ye size 31 ketat!maksudnye jauh lagi perjalanan ye fina.jgn nak bange sangat ngn 69.8kg u tu!erghhh!



sesi susu2 dan manje2


Alhmdlah saye dah kenyang


Dady and anaqi : nape muke sayang mcm tu :p


i masih lagi GEMOK ocay!



Rileks jew



Saje je upload pic ni.see lemak masih berlipat di belakang
tapi huby cakap kene pakai baju mcm ni baru sedar akan kehadiran lemak tu.bahahahah.
kalau pakai yang longar he,mmg tak sedar tibe2 dah XXXXL omaigod!


Mereka berdua lagi


dan lagi


Makan time.happy nye!





tangan saye sedap tauuu :p




Stress nye lapaaa ni bondee


Huby Punye


i pnye kkekekeke

Sat,Sunday,Monday




Friday lepas keje trus g mamam ngn Shi Yin.
the best ceaser salad evaaahhh!


Morning kiss utk anaqi sayang.
dua2 boocuk tak mandi lagi :p


muke mamai


sabtu tu ada makeup,bz sikit la tak smpt sangat nak spendtime ngn anaqi so Monday tu i AL
Ya Allah bahagia nye rasa boleh spend 24 7 ngn anak tersayang ni.
masa ni anaqi ready nak g kenduri.comel kan?


Anaqi punye 
XL tau.power kan?hahaha


Bonde punye.ape i beli utk mingu ni?
1.chicken brest
2.salad dalam paket tu.ada Romaine Leaf,toastedf croutons and ceaser dressing
3.kobis
4.chicken Slice ada 6
5.Buffalow wing mix (yang ni takde sugar apa pon)
5.Mccormik Montreal Chicken (yang ni ada salt dalam dia)


 Bfast ngn Lunch saya semalam


comel kan kami hueeekkk

Sunday haritu my cheat day.hoh!makan satay kambing.5 batang,daging 3.mmg sedap!sampai harini berat pon tak turun maintain je 69.8kg sbb ape?sbb jumaat-Monday i tak g gym.buat light workout je kat umah. (bile penat stop) hahahaha.tak guna kan?risau risau.