Labels

Friday, 9 September 2011

Last Time Punye Diet

Hye morning peeps,

Harini saye nak cite pasal diet saye sebelum saye kawen..which is last year (saye kawen April 2010).Dulu masa saye early 20's mmg saye sorang yang  S size

 .masa nie umo saye 22 hehe baru grad n start keje.
50kg ke 53kg saye lupe

Lepas start keje..saye masih sama..maintain that figure.berat aroun 50kg ke 53kg mcmtu.sampai la 2 thn lepas tu saye membesar sbb i spend soo super much for food.saye mmg sorang food lover.tak kesah la berhabis sbb makan.hari2 minum Javachip starbucks LARGE sampai 2 (everyday).Mumy ada la sound "Nina hari2 minum starbucks nti lebaq"dengan slambe i jawab."Tak Mungkin" bahahhaa..sape kate tak mungkinn??kalo dah hari2 minum bende yang beribu2 kalori.lom tambah ngn bfast,lunch,dinner.bayangkan!!Masa early 2008 saye start put on weight.berat naik sampai 58.saye ingat lagi,mase tu saye keje kat standard chartered bank..office kami lak dekat ngn Pavi.Oh My Gucci.hari2 saye ngn sheeda akan plan makan bende yang sedap2 for lunch..like TGI Friday, Nandos, Tony Romas,Carl's Jr byk lagik!yela Pavi kan.mcm2 ada..



Gemuk sikit dah.huhu.between 55kg to 58kg
sheeda i missss u!

2009 i dah start touch 60+kg.masa tu dah keje kat RBS.ofice kat KLCC pulak..so sama je makan byk.takde niat pon nak diet..sampai la masa time tunang.saye gemukk sangat :(

Mase ni first date ngn husband saye.hihi
67 kg

 our Engagement Day
Aug 2009

Berat around 65-67kg

Lepas tu sampai la time saye nak kawen..mase tu baju saye dah size L.saye g tempah baju nikah,jumpe designer buat dress kawen (designer tanye.eh taknak diet ke.tak cantik la kalau gmuk pakai dress) i cakap tak nak pon..buat je.bia je gemuk.hahha!tapi skali bile baju dah siap (first fitting) saye rasa burukkkk sangat!ape ni gemuk nye!!saye terus nekad.DIET!within 2 months saye turun banyak juga.arond 14 kg.saye mkn bende yang mcm saye makan skrg + saye g gym.ikut hubby saye training,
masa fitting yang ke berape saye lupe.baju tu longar mcm jubah!happpyy nye tuhan je yang tau..sama ngn baju nikah saye.sangat2 longar sampai kakak tu cakap awak sakit ke adik,hhih..tapi alhmdlah selama saye diet tu..saye takde sakit sbb saye hubby balance kan ape yang patut saye makan.tq sayang!!

Ramping kan?heheh.compare ngn masa tunang
masa ni about 57-58 kg



Saye confident yang kali ni saye boleh lagik kurus dari ni sbb saye ada mase yang lagi panjang compare masa saye nak kawen dulu.wish me luck!jom kite diet sama2,ingat...Kuruskan badan sebelum terlebih gemuk!peace yaww!

Cheers,
RF

No comments:

Post a Comment