Labels

Thursday, 15 September 2011

Jangan Skip Breakfast

Hii!selamat pagi semua.

Harini breakfast saye simple je Nestle nesvita 3 in 1 original.hehe.ok harini saye nak share sikit pasal penting nye breakfast


  1. kebanyakan org yang bejaye kuruskan badan drg adelah org yang bgn pagi dan makan (bukan la bantai nasik lemak,roti canai teh tarik hari2 beb)
  2. Orang yang regularly have breakfast akan dapat vitamin dan mineral yang lebih baik.
  3. Pengambilan sarapan pagi yang seimbang boleh kurangkan rase kebuluran kite throughout the day so kite boleh la pilih makanan yang tak terlalu berat masa lunch.Maksudnye,kalau kite skip bfast...lepas tu lunch makan 2 pingan.no point la kan?cara dia, makan pagi then lunch tak berat sangat sangat.utk org malaysia ni makan la mee hun sup ke.nak makan nasik boleh tapi jgn la tambah sampai 2 3 kali.hihi.
  4. Bfast jugak supply tenage kat kite utk buat aktiviti harian.so rajin2 kan diri pagi2 makan saje ape2 janji bende tu dalam group makanan yang sihat + seimbang :)
bende ni semua common sense kan?kadang2 kite je tak terfikir and saye mintak maaf kalau ade salah silap dalam tips ni Heeeee :)

Cheers,
RF

No comments:

Post a Comment