Labels

Wednesday, 14 September 2011

Cheat Your Diet

Morning,

Topic yang syok ni beb!!Bende yang paling buat saye rase happy.buat kan saye less stress masa diet.but it is very important for u to really understand what is cheat day.

  1. plan hari ape u nak cheat.mcm saye.i go for weekend.
  2. jgn la spend the entire day tu makan semua bende atas dunia ni.hehe.Bende yang u boleh makan contoh 1 main course (Burger la kate kan) atau makan 1 dessert.kalau boleh jgn makan dua2 skali dalam satu meal unless desert tu mcm healty one la.paham ke?mcm tungang langang lak ayat nie.hahah.
  3. maksud nye..Pizza,burger,ice cream, starbucks drink..atau bende2 yang kite banned masa diet kite boleh makan once a week tapi bukan makan satu hari suntuk ya.makan utk 1 meal saje.contoh nye masa lunch atau snack time. (kalau tak paham Email saye k) hehe.
Mcmana nak sedapkan hati mase diet?

Hmm..okay.tipu la kalau kite kate "saye takde perasaan langsung nak makan mase diet".mmg tipu..betul tak?
bile perasaan yang kaw2 nak makan tu datang..tapi kite takleh makan.tu yang buat kan kite stress.sbb tu la ade nye cheat day.katekan this week nmpk ade member ni makan BR (baskin robbins) so u save menu BR tu utk cheat day u.kire takde la stress sangat kan sbb kite still boleh makan bende2 tu.bukan terus banned sampai setahun ke 6 bulan ke.

Tak rosak ke diet kalau kite cheat?

Mmg tak kalau uols ikut rules 2 tu.jgn la makan semua bende dalam masa satu hari.mmg confirm rosakla diet u yang 6 hari tu :)



u still boleh makan bende2 ni tapi semingu sekali 1 meal ONLY.okay :)

Sorry la.im not a good writter.so belasah jelah tulis ayat mcm bercakap.hehe.kalau tak paham uolls PM je kat email raja.suefina@yahoo.com ocay.Peace!

Cheers,
RF

No comments:

Post a Comment