Labels

Thursday, 8 September 2011

Ape Saye Makan?

Mesti org tanye ape saye makan?mcmana nak kurus?ko tak makan ke beb?stiap org ade style kurus dia sendiri kan..mungkin pakar2 permakanan rasa saye salah,but it works for me.so saye rase ok je...tolong jangan bomm saye cakap apelah kau ni diet mengarut bla bla..sbb ni cara yang saye selesa ok.cheers.

Pagi/Bfast
saye makan wholemeal bread 2 isi dalam dia scramble eggs yang plain without butter or salt.sosej rebus 1.(sedap jugak ape??bukan nye makan sup kosong kat kedai nasik ayam kan?hehe) buat masa ni saye TERPAKSE lupekan nasik lemak.roti canai.mcd bfast.atau pancake yang sedap dekat san fran coffee.

Noon/Lunch
Saye makan salad.veggie.i love capsicum!onion.tomato.campo ngn keping2 ayam yang di grill (buat kat umah pon boleh jimat sikit kos) ngn Honey Lemon Jus kat oldtown hihi.saye mmg tak makan benye yang bergoreng mcm nasik grg.meehun grg ke ayam grg ke.(kadang2 ada org tak makan nasik tapi makan mee grg,kire2 mcm sama je kalo mkn nasik.baik makan nasik lagi sedap beb!)Selain dari salad saye ade gak makan ikan bakar cicah kuah asam..sedap sbb pedas,but NO RICE atau subway..subway club itu sangat sedap.tapi saye tak ambik cheese n takde sos.plain saje.atau beli je 3 in 1 oats tu makan dah siap.

Tea
Saye jarang makan.malas.

Dinner
kadang2 saye makan roti je option lain yang saye bg kat diri saye is makan soto.saye cume makan taugeh..kacang..and ayam dalam tu..sup sikit2 lain2 hubby tolong habiskan.ada time saye makan corn in cup.tapi plain.tak campo butter or susu...even salt.kadang2 makan yong tau foo ke.
Diet ni sbnrnye bukan seksa diri kite dari TAK MAKAN..cume kite kene tau la ape yang kite makan kan..mcm hubby saye selalu cakap..nak gemuk boleh..nak kurus sure boleh.heheh.bile dah 1 week u stay on healty diet..trust me..perut u cpt je kenyang.makan roti 1 atau 2 keping pon mcm wahhh.kenyang,try dulu ok :)

Sikit2 Cuci mata ape saye makan

ni saye makan pagi nie.heheh.yummy

 ape yang sempat saye masuk kan je

 bende2 ni leh dapat kat car4 cold storage ke

 ni la hasil combination bende2 di atas

 masa kami travel

 Funny Chicken salad @ joseph kitchen

 Lupe nama sandwich ni..kat joseph gak

 Roti  ni makan plain pon sedap

bukan habis kan semua ek!hahaha
(gambar2 di atas adalah gamba sebenar yang saye sendiri capture dan ape yang saye makan seharian)
Cheers,
RF

2 comments:

  1. Makan simple macam ni pun sedap tau sebenarnya. Tapi kenapa kita tetap pilih yang bergoreng dan berminyak, kan?

    Tanya diri sendiri sambil bayangkan Burger King's Whopper, large fries and Coke. :P

    ReplyDelete
  2. HJ:mmg sedap kite kene la pandai mix kan dia hehe,tapi.whooper lagik sedap beb :(
    whooper sebenarnye leh makan tau..tapi jgn la makan roti dia.makan daging dia n sayo2.sedappp!!nak carikla lunch nie,hee

    ReplyDelete