Labels

Wednesday, 28 September 2011

Huuuu..tak sangup!

Hellooo,

Selamat pagi..huuu..last weekend mmg sangat2 la teruk.saye makan super banyak!pastu mcm esok la sambung diet.aahaha.lepas tu harini timbang.ambik kau naik 500g.


My breakfast



naik!mmg dah agak :(

Tuesday, 27 September 2011

Business Card Siap

helloooo,

Berkurun2 business card ni habis.bile g makeup org tanye.heeee lupe bawa.padahal lupe buat!bahaha.
td dok lepak kat opis smpt la sketch satu.taraaa.mmg my forever favvy color.Pink n black.sikit white.


heee ok tak?

Diet harini rabak sikit sbb teringin sangat makan mcd..skrg dok rase sangat bersalah.sbb makan dengan sepenuh hati sampai licin.hahahhaa.sok kene diet balik.confirm la berat tak turun mingu sbb makan mengarut!!!wuuuu.

Monday, 26 September 2011

Berat Tak Turun

Pelik.berat tak turun.mcm stuck je kat 71.1kg - 71.6kg, hmmm kene tungu wed ni timbang lagi tgk mcmana.


masih tak get out dari 70's yer.degil sunguh lemak2 ku ini.

Low-Fat Carbonara

Hello Morning,

Saturday haritu mmg teringin gila nak makan carbonara lps tgk orang kat AFC tu msk.tapi tau la carbonara kan mcm creammy yummy.so saye reka la satu recipi yang mcm lowfat sikit ah.hihihi.

Bende2 yang saye pakai:-

  1. Low-Fat Milk
  2. Olive oil
  3. Pasta.
  4. Daging cincang
  5. tomato
  6. Lada Hitam,Garam,Garlic
  7. Cendawan dalam tin

Ni bahan2 dia hehehe.

Cara2
  1. Tumis bawang putih pakai olive oil.
  2. Masuk ayam/daging cincang.tumis sekali.
  3. Masuk Lowfat Milk 1000ml tumis sekali
  4. biarkan dia mendidih jap.
  5. Masuk cendawan and lada hitam yang kite dah kisar kasar2
  6. Letak garam.ikut sedap je.heheee.
  7. gaul sos tu ngn pasta skali.taburkan tomato yang fresh.

TARAAAA SIAP!

Selamat mencube :)

Cheers,
RF

Friday, 23 September 2011

My meal

helloo,slmt petang

harini mmg mcm takde mood nak makan.tapi laparrrrrrr sangat2.tadi pagi saye makan 1 pisang 1 lowfat milk ngn my multi vit je.



and this is my lunch..licin!hehe.

xoxo,
RF

Hubby 27th Bday

Hello semua,

Semalam bday huby saye.tapi ni mmg ade satu masalah yang mesti kene celebrate in advance.kite mcm bday eve la kan.hahah.so hari rabu tu lepas keje ajak g pavi.sbb konon2 my boss suruh tgk kan kasut timberland utk anak dia.haha.huby pon bawak la ngn muke yang rela.heeee.sampai sana punye la lama tungu ade sorang guy ni dia pon buat kasut juga.rase nye mcm almost 2 hrs kot.hahaha.saba jelah.then sampai turn huby saye,tibe2 org tu tanye kat huby..u pakai size ape abg?huby mcm...ah?size ape?then i cakap yela.kasut u size ape.ni bday gift la!cpt2.hahaha.then dia mcm waaaaaaaaaaaa!mmg xcited gile.tapi mmg pening la nak mix n match kan color tu.kitrg pon ambik masa bout 1 hrs.kikiki


muke org xcited


 first attempt gagal!


 ni cantik gak tp color mcm boring sikit


reject hahhaa


reject lagik!


 finally pilih yang nie,saye suh gak ade pink!hhahaha





 and this is mine :)


 Lepas siap design kasut kami g mamam kat vic station sukeee sangat2 lamb cutlets dia,medium done warrrr!!tapi mmg makan sikit je,buat rasa,sbb dah late..almost 1130 hehehe.



this is yesterday punye celebration..ngn kawan2 gym huby saye,yela..gym tu rumah no 3 dia..i plan ngn lokky azwa.azwa ambik saye kat opis then ambik BR ice cream cake yang hub nakkkkkkkkkkk sangat makan,tak habis2 happy ice cream cake to me.hhahaha.then beli kfc je.yang loky lak..dok delay kuzal kat gym..sementara nak tungu i sampai.hahah,ape pon mmg suprise la,,sbb kawan2 satu gym siap sing him bday song,and my beloved son pon join skali.heee.suke!sayang i love u so much!!xoxox.Tak smpt snap gamba cake pon kabut sangat hahahah!

Cheers,
RF

Wednesday, 21 September 2011

Sports :)





Ni nama dia warm up :p


 cikgu aerobik saye and abg sazali hehehe


saye dan suami saye


Baju ni langsung tak leh nak sumbat.hahahhaha.


masa ni kitorang berkayak!syokkkkkkk


 berbasikal..hitam!saye agak gemuk time ni.69 kilo kot.huhu




di sebab kan saye ni c-section.byk bende2 yang saye takleh buat.wuuuu.mase ni mmg best!lasak!walaupon gemuk.hak hak.skrg lemak mcm nak tepu dah!nti kite plan ramai2 g bkayak.amcam??

My First Day With Cardio Max

Hellooo,

Brrrrrrrrrrrrrrr...tu je boleh cakap buat masa nie.yela lama kan cuti dari memecah lemak!hmmm.mmg saye rasa badan saye sangat sangat la super berat when i have to jump after doin lunges and squats.OMG.mmg lembik kaki.mase mule2 warm up tu..ok je..ek eleeee.ni je ke?hahaha,lepas tu rasakan!!rep dia mmg byk.lps tu langsung takde break...tu yang buat kan lemah tu.lepas ni mmg kene load sikit la before cardio max kalo tak ade yang pitam.huhuh. Cardio Max Video nmpk mcm senang..dah buat baru tau hooooo :(

Lagi satu yang best smlm saye dah beli Jillian Michaels punye DVD.

Shred in 3o days
Ripped In 30
Banish Fat Boost Metabolism (8-14 days baru sampai  T_T )

So buat masa ni layan dulu cardio max ni..ni baru level 1 dah lembik.nti 3 taktau mcmana.huhuhu!wish me all the best!


First day start cardio max.kite tgk another week ada diffrnce tak?
(Sile abaikan perut yang muncit itooo heee)

XoxOXo,
RF

Tuesday, 20 September 2011

Multivitamin & Biggest Loser Cardio max

Morning,

Semalam saye bosan2 dok google la pasal multivitamin and DVD Jillian Michaels ni.ramai yang kata bagus kalau ikut steps dia la ape.so rase mcm mengedik nak try jugak.heee.carik punye carik mmg tak jumpe la dvd ni.mmg kene beli online ke?ke ada sape2 yang ada nak jual kat saye ke?heeeeee.saye nak

30 day shred
Ripped in 30
6 Week 6-pack

semalam saye cari2 cume jumpe biggest loser cardio max je..so buat masa ni pakai ni je dulu.sbb macam takde masa la nak g gym..ok nak share sikit pasal tadi pagi lepak kat kawan saye punye pharmacy,dia ada timbang yang tau lemak bla bla tu..after check semua.YES SAYE MMY OBBES!sedih kan.body fat saye 36.5 saye sepatutnye kene ada lebih kurang 22.8 tak silap saye lupe la kertas tu dah hilang!hahaha.water pulak.saye tak cukup!(mmg malassssss minum air!) i should have 53-55% tapi saye cume ade 43% saje.Muscle pon patut 60% saye ada 40 % saje.hahahha.sedih!tapi semangat!saye kene increase lagi workout ni.nti la ada duit lebih sikit nak beli la scale tu.best wooo boleh monitor segala2 nye..tapi before that kene la jual timbang skrg ni.sape2 nak beli?heheheh :p


A to Z vitamin utk cover ape2 nutrion yang tertingal :)
makan 1 bijik satu hari segale atok nenek punye vitamin ade dalam ni.so senangla.takyah nak makan 2 3 bijik kan :)

Cheers,
RF

Monday, 19 September 2011

Bosan sikit

Lunch harini bosan sikit,takde mood nak makan sbb tgk my boss n kwn sorang ni bedal nasik lemak oldtown huuuu nagess.saye?makan yogurt je :(
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Open House Ell & Lembon

Cheat day saye mase hari jumaat lepas..kebetulan masa tu saye pon ade makeup kan customer nikah.lepas tu ambik anaqi kat rumah terus g umah lembon ade open house.sedap lauk rendang la kuah kacang la..soto..cupcake..kuih muih..fuh!bepeloh jap.so saye kene pilih mana satu saye nak makan nie.of coooooozzz la pilih soto nasik kan!my favvy!!!tp tak la melantak kaw2.juz makan 1 pack kecik tu je.campo ayam kacang bla bla.sedap ell terbaik!!!puas hati aku datang jauh2.heee.ni ade sikit2 je gamba yang smpt snap,sbb sebok makan.heeee :p



 si puith!pinjam kulit bolehhh?heheh


Borak sakan.hahaha.


saye makan 4 ketul kuih cornflakes and i pek nasik impit kecik d potong 4.


Tuan Rumah Ell,Lembon,adrian


Cute!


 ladies,ell dah ade ryan..HJ dah ade myiesh n dalam pewut, me with my bumbum anaqi, and sue..dalam perut juge.huuu kire ada 2 nak nak pop next year!


Guys,kawan lama yang terpisah,terjumpe..merajuk..berbaik balik..life..sumtime tak rugi kite meminte maaf atau memaafkan org lain.sbb hidup kite akan jadik lagik aman & bahagie kot.

Jom kite timbang


okay la..cume turun 1.9kg.kene workout lebih  ni.huuuuu.


semalam sempat singah care4 ampang beli bende2 stock utk 1 week.
tapi sayur sume mcm hampeh tomato je cantik :(

so jadik la sandwich yang sangat ala kadar utk bfast saye.(sorry tipu diet sikit sbb ade blck ppr sos :p )

Cheers,
RF

Friday, 16 September 2011

Subway club ;)

Helloo selamat pagi semua,

Harini saye choose to have another healthy bfast..yuumm..my forever favvy.subway club.kalo rajin boleh bt bende ni kt umh je :) tp ni tkde time sbb bru balik makeup org nikah.okay la..slmt berhujung mingu.muaax!

Cheers,
RF
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone