Labels

Tuesday, 1 October 2013

Im Back!

Fuh! lama gila fina tak update kan?sbb lama gila fina tak diet.almost a year i guess.
badan pon naik kaw2 since fina stop gym.makan mengarut2 and minum stabak like everyday!OMG!

bulan oct thn lepas...berat fina 69kg,and harini?gosh 83 kg babe!
ni paling teruk paling menakut kan paling seram yang pernah jadik ok!

Fina try byk kali.pastu kantoi balik.cube lagi kantoi.tapi bila tgk 83kg tu mmg takleh blah dah la.
takde masa utk berseronok lagi fina.u have to start!
bila dah start baru rasa mcm rugi nye keje kuat sebelum ni..
tapi tak maintain.

harini hari ke 6 fina start eat clean food.
jaga sikit.tak hardcore nak dapat kan feel dia dulu.
huby pon join skali so kuat sikit semangat.ehehe!i love u dad!

lepas ni fina akan start update semua dalam blog baru fina
 nti korang jgn lupe follow tau!sayang korang,
fina akan keep updating about recipes mcm sebelum ni tapi semua kat sana!
basically mcm my daily rutin not only fitness.

i hope kali ni jadi laaa.kuat kan semangat!wish me luck!!


ni menu harini.yummy!teramat lah sedap ok.and teramat lah senang.hehehe.

see u guys kat blog baru fina eh
i luv u all so much!!xoxoxo

Wednesday, 29 August 2012

lepas cuti raya


cikgu erobik saye.heeee.abg Ammar
mcm nak pengsan semalam buat step sbb dah lama sangat tak buat.
sok kite sambung lagi bang


me and tarzan.heeee.mcm chartr tarzan yang cartoon tu kan?
ok.mmg saya sudah bulat.tak sukeeeeeeeee


ok kali ni mmg nak mengaku berat naik 1kg stgh masa raya.hahaha.mingu ni baru nak start balik training.
ni pic smlm abg ammar balik mlaysia so ada la pic2 cantik mcm ni.hehehe.

Friday, 10 August 2012

Sendat



lama tak sarung jaket ni..baru harini RF mengedik nak sarung sbb nmpk Nurrul ambik gamba pakai jaket mcm ni.tapi nurrul nye lagi antik..hehehe.sendat mendat sangat.kalo dpt turun 5kg lagi ni sure ok.hehhee.
tungula lagi sebulan cube sarung n button balik kite tgk tahap kesendatan dia hihi

muax!


Monday, 6 August 2012

Reward kan diri sikit

ni masa hari sabtu.bosan kat umah taktau nak buke mana so cakap kat mak mentua takpela let me cook.memandangkan ibu pon sakit.
so menu smlm
ayam masak merah
ayam masak serai cilipadi
sayur campur
telur dada
tahu grg cicah sambal kicap
puding caramel
semua ni di masak dalam masa 1 jam 40 min.hehehe.


ni plak masa kat care4 jalan2 beli bahan nak masak nmpk songkok.suh anaqi try.comelkan!


sabtu lepas berbuke puasa kat tony roma's the garden ngn kawan2 dedy.


 my fav sampai bila2 hahaha


dedy cakap mcm nasik beriyani
lawak gila.tapi sedap la jugak


us 


anaqi and qiqi.
comel kan mereka

mon-friday.sambung balik diet!hehehe,saya makan bende2 sedap masa cheat day .
mingu depan nak makan ape pulak yer?

Wednesday, 1 August 2012

senaman kaki


semalam pon senang buke pose kat gym je.
lepas makan2 lepak jap fina start cardio.lama gak la.dalam 35 min.hahha lama ke?boleh la dari tak de kan.
then start main kaki.
alaaaaaa sedap betul la rasa dia.byk kami buat.nti ada masa list kan jenis workout tu k
and last kami buat abs.hari2 pon buat abs sbb nak muat jeans raya ku itu.hihi




ku gagahkan jugak!
total 2 jam 45 minit traning.mmg terbaik.



and ni latest pic.rasa mcm ok sikit la dari mula2 haritu kan.hihi

Tak la byk tapi ada